Egyik ügyfelünk különösen izgalmas szakmát választott, ő ugyanis egy networking expert witness, azaz hálózati szakértői tanú. Nem véletlen, hogy ez valami jogi dolognak hangzik, mert az is, ő egy olyan szakértői tanú, akit szerzői jogi és szabadalmi perekben hallgat meg a bíróság.

networking-expert-witness.jpg

Az Egyesült Államokban ugyanis sokkal komolyabban veszik a szoftver lopásokat, pontosabban a szoftverek kódjának bizonyos elemeinek lemásolását. Ilyen esetekben rengeteg per keletkezik, egy átlagos szoftver cég éves szinten körülbelül tíz perben érdekelt, pro és kontra egyaránt.

Az ilyen perekben tanúskodik egy profi tanú, tehát megállapítja, hogy történt-e jogsértés avagy sem. Nagy felelősség ez, mert nem ritkán több millió dolláros kártérítés a tét.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-weblap-keszites.blog.hu/api/trackback/id/tr1816751306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása