Az eredeti bomber dzseki

2021.02.24. 13:51

Frankó eredeti bomber dzseki

Biztos mindenki ismeri fiatal korából az eredeti bomber dzsekit, mert legendás ruhadarab volt, az biztos. Valamiért akkoriban a bőrfejűeknek nevezett formációk kedvelték, de mára szerencsére megkopott ez a perojatív jellemző, így bárki viselheti, aki szereti a divatos pilóta kabátokat.

Az Alpha gyár már hetven éve megalkotta a klasszikus bomber dzsekit, aminek egyébként a hivatalos neve MA-1 pilóta kabát. A korábban báránybőr kabátokat mindenképp ke kellett váltani, hiszen a szuperszónikus hajtóművek elterjedése teljesen más megterhelést jelentett a pilóták és afelszerelésük számára. A nagy hidegben pedig a bőr nagyon megkeményedett, kezelhetetlenné vált, így ki kellett találni egy konfortosabb viseletet a légierő tagjai számára. Ebből született a legendás darab.

Napjainkban persze a legmodernebb anyagokból és megoldásokkal készül, viselőjét viszonylag nagy hőmérsékleti különbségek között is megvédi és még mindig nagyon menő!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-weblap-keszites.blog.hu/api/trackback/id/tr4716438002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása